ترابی، سیّد مهدی

سیّد مهدی ترابی فرزند آیت‌الله سیّد محمود ترابی متولد سال ۱۳۴۳ ش در شهر دامغان چشم به جهان گشود.

دوران ابتدایی را تا کلاس چهارم در قم و ادامه تحصیل تا مقطع راهنمایی را دامغان سپری نمود.

سال ۱۳۶۰ ش وارد حوزه علمیه قم گردید و در مدرسه آیت‌الله العظمی بروجردی (مدرسه خان) سکنی گزید و به همراه شهیدان امیر صفایی، غدیری و سید جمال احمدپناهی در درس مرحوم حجت‌الاسلام و المسلمین سید جلال احمدپناهی شرکت کردند.

دوران سکونت در مدرسه جهانگیرخان، از محضر استادانی چون حجج اسلام هادوی، طالقانی و مرحوم عرفان در مدرسه رضویه بهره‌مند شد. در همین ایام تحصیلات کلاسیک را در مقطع دبیرستان نیز به پایان رساند.

دروس سطح را نزد استادان معظم سیدعلی محقق داماد، محمدی، سید رسول موسوی تهرانی، علوی بروجردی و خارج فقه و اصول را نیز از محضر آیات عظام مکارم شیرازی، نوری همدانی و علوی بروجردی تلمذ کرد.

دوران مبارزه با رژیم منحوس پهلوی منزل ایشان محل رفت و آمد انقلابیون بود. وی در تظاهرات‌هایی که در دامغان علیه رژیم طاغوت برگزار می‌شد شرکت می‌کرد و در واقعه روز ۱۱ محرم ۱۳۵۷ ش و تصرف شهربانی توسط انقلابیون حضور داشت.

دوران دفاع مقدس در مناطق عملیاتی سوسنگرد، شوش، بستان و در عملیات فتح‌المبین حضور داشت و با حضور در عملیات خیبر براثر موج انفجار از ناحیه پا مجروح و در بیمارستان اراک بستری شد.

با ۱۴ ماه حضور در جبهه نام وی در لیست یاوران مجاهد خمینی کبیر رحمت الله علیه به ثبت رسید. برادر وی سید محمدعلی نیز در عملیات محرم در آبانماه ۱۳۶۱ به فیض شهادت نائل آمد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ترابی دارای ۱۶ سال سابقه تبلیغی در ایام ماه مبارک رمضان و محرم می‌باشد که مسجد ملا، حسینه محله امام و حسینه حضرت ابوالفضل علیه‌السلام دامغان پایگاهی برای نشر معارف بلند اسلام ناب و مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام برای ایشان بوده است.

مسئولیت­ها:

مسئولیت اجرایی در ساخت بنای مدرسه علمیه امام رضا علیه‌السلام در قم، مسئول پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت‌الله العظمی علوی بروجردی به مدت هفت سال و در حال حاضر مسئولیت دفتر معظم له از جمله فعالیتهای اجرایی ایشان می‌باشد.

آثار:

تدوین، تنظیم و مستند سازی آثار علمی ذیل که عمدتا دروس و یا سخنرانی‌های آیت الله العظمی علوی بروجردی بوده توسط ایشان صورت گرفته است:

۱.کتاب امام حسن مجتبی علیه السلام؛

۲.قاعده لاحرج با همراهی حاج شیخ حسین اشرفی؛

۳.مبانی نظری تقریب آیت الله العظمی بروجردی رضوان الله علیه؛

۴.تدوین و مستند سازی جزوات فقه و اصول آیه الله علوی بروجردی

علاوه بر این، تدوین و تنظیم شرح رسائل استاد موسوی تهرانی، در دو جلد از آثار پژوهشی این فاضل گرانقدر است.