تقوی، سیّد حسین
غرزند سید خلیل
تولّد: 1339 ه. ش، دامغان
امام جمعه دزفول
حجتالاسلام والمسلمین تقوی معروف به سید حاجی فرزند مرحوم حاج سید خلیل متولد سال ۱۳۳۹ ش در روستای قاسمآباد دامغان دیده به جهان گشود.
تحصیلات ابتدایی را در همان روستا به اتمام رساند و در سال ۱۳۵۱ ش پس از تصادف برادر طلبهاش مرحوم سیّد عبدالله در مسیر جمکران بنا به توصیه پدر وارد حوزه علمیه قم شد و در مدرسه آیتالله العظمی گلپایگانی مقدّمات را نزد استادان مبرز آقایان: معراجی، مدرّس افغانی، تهرانی، امینیان و سید جوادطالقانی فراگرفت.
دروس سطح را در محضر آیاتعظام: مرحوم ستوده، مرحوم قدیری، مرحوم اعتمادی، مقتدایی و صلواتی تلمذ نمود. خارج فقه و اصول را به مدت ۱۱ سال از محضر آیات عظام: مکارم شیرازی، مرحوم فاضل لنکرانی، مرحوم میرزا جواد تبریزی بهره برد. درس تفسیر را نزد آیتالله العظمی جوادیآملی، فلسفه را محضر آیتالله مصباح یزدی و منظومه را نزد آیتالله انصاری شیرازی فرا گرفت و از درس اخلاق و معنویت آیات عظام مشکینی و مظاهری بهرهمند گردید.
وی همزمان با دروس حوزوی به تحصیل دروس کلاسیک نیز پرداخت و در سال ۱۳۷۱ ش مدرک کارشناسی ارشد را از مرکز تربیت مدرس قم و مدرک دکترا را در رشته مدرسی معارف اسلامی با گرایش قرآن و متون اسلامی از دانشگاه اخذ نمود.
در دوران حکومت منحوس پهلوی به فعالیّتهای سیاسی بر ضدّ رژیم روی آورد و در تظاهراتهای قم شرکت کرد و بارها مورد ضرب و شتم و ظلم عوامل رژیم بهوسیله باطوم، گاز اشکآور و گلولههای پلاستیکی سوزان قرار گرفت. همچنین در سال ۱۳۵۴ ش در مراسم شهادت آیتالله سعیدی در مدرسه فیضیه قم و تهاجم ساواک به این مدرسه از ناحیه پا دچار شکستگی شد. وی در واقعه ۱۹ دی قم در سال ۱۳۵۶ ش حضور داشت و شاهد به خاک و خون کشیده شدن مردم توسط عمال سفاک رژیم پهلوی بود.
با شروع جنگ تحمیلی به همراه جمعی از طلاب دامغانی در آذر ۱۳۵۹ به جبهه اعزام و در کرمانشاه دوره آموزش نظامی را سپری نمود. در زمستان همان سال در گروه چریکی که به فرماندهی شهید دیدهور در منطقه سوسنگرد شکل گرفته بود، مسئولیت موشک دراگون که هدایت شونده بود را بر عهده گرفت. این گروه با رشادت کم نظیر توانست جلوی هجوم نیروهای زرهی ارتش بعث عراق را بگیرد.
این روحانی مجاهد در چندین عملیات، از جمله: المهدی(عج)، عملیات تپههای اللهاکبر، فتحالمبین، بیتالمقدّس و والفجر ۸ حضور یافت. وی در عملیات آزادسازی خرمشهر از ناحیه صورت (فک و دندان) مجروح و به مقام جانبازی نائل آمد و سرانجام با ۱۱ مرحله حضور در هشت سال دفاع مقدس نام خود را در دفتر مجاهدان عصر خمینی(ره) به ثبت رسانید.
سه نفر از برادران وی سیّد ابوالفضل (۵۹ در خرمشهر)، سیّدعلی (در عملیات شکست حصر آبادان – سال ۶۰) و سیّد مهدی (در عملیات والفجر ۸ – سال ۶۴) به شهادت رسیدند.
مسئولیتها و فعالیتهای اجرایی ایشان:
۱.ناظر انتخابات ریاست جمهوری دوره اول در شهر ماهشهر؛
۲. مسئول امور فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اراک؛
۳. امامت جمعه جزیره قشم از سال ۱۳۷۴ به مدت ۵ سال؛
۴.امامت جمعه دزفول به مدت ۷ سال؛
۵.امامت جمعه ساوه به مدت ۸ سال؛
۶. تدریس در دانشگاههای اراک، اصفهان، بندرعباس، جزیره قشم، دزفول و ساوه.
۷. تدریس لمعه، مکاسب و تحریرالوسیله در حوزه علمیه آیت الله معزی دزفول؛
۸. تدریس دروس ولایت فقیه، متون فقهی و قواعد فقهیه، نهجالبلاغه، تفسیر قرآن کریم، و همه دروس معارف اسلامی دانشگاه؛
۹. راهنمایی، مشاوره و داور پایاننامهها و رساله دکترای دانشجویان؛
حجتالاسلام والمسلمین تقوی تالیف بیش از ۱۵ کتاب و مقالات متعدد را در کارنامه علمی خود داراست که برخی از آنها عبارتند از:
اصلاحات دورنی، از ملک تا ملکوت، اخلاق محمّدی، نهضت خدمترسانی، آئین زندگی، مدیریت سیستمی پیامبر اعظم(ص)، حضرت مهدی(عج) از ظهور تا پیروزی، حضرت محمد(ص) از نظر فرهیختگان غرب و شرق، امید و شادی، عوامل همبستگی ملّی، نظامندی حکومت رسول گرامی اسلام(ص) الگوی امام خمینی در انقلاب اسلامی، مبانی فقهی امام خمینی در دفاع مقدس، مفهومشناسی ایثار و شاخصههای ایثار اجتماعی و تدوین برخی از متون درسی دانشگاه.
این عالم مجاهد و فرهیخته اکنون به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه مشغول تدریس میباشد.