خراسانی، یدالله (مدرس)

یدالله خراسانی فرزند غلامحسین، سال ۱۳۳۰ ش در روستای خورزان دامغان دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی را در روستای فرات سپری نمود و سپس در کنار پدر به امر کشاورزی مشغول شد.

در سال ۱۳۴۸ش به توصیه و تشویق آیت الله حاج سید محمد شاهچراغی و حمایت پدر وارد حوزه علمیه دامغان و در مدرسه حاج فتحعلی بیک مشغول تحصیل شد.

یک سال بعد برای ادامه تحصیل به شهر مقدس قم هجرت کرد و در مدرسه آیت الله العظمی گلپایگانی دروس مقدمات را از محضر استادان گرانقدر آقایان: عالمی گلپایگانی، حسینی بوشهری و شهید حاج سید حسن شاهچراغی بهره برد.

در اواخر سال ۱۳۵۰ او را به خدمت اجباری سربازی بردند. پس از گذراندن دوره آموزش نظامی در بیرجند، در گارد شاهنشاهی در تهران مشغول خدمت شد. بصورت مخفیانه سربازان را تشویق به خواندن نماز نموده و برایشان احکام می‌گفت.

پس از اتمام سربازی – که آن زمان مصادف شده بود با حضور استاد شهیر حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب حاج شیخ محمد ترابی در حوزه علمیه دامغان – جناب حاج آقای خراسانی نیز در همین حوزه به ادامه تحصیل پرداخت و دروس سطح را تا پایان کفایه از محضر استادان صاحب نام حضرات آقایان: حاج شیخ محمد ترابی، حاج سید محمود ترابی، مرحوم حاج سید مسیح شاهچراغی و مرحوم حاج شیخ محمدباقر آذری کسب فیض نمود.

این روحانی مجاهد در دوران ظلمت ستم شاهی با ورود به حوزه در سال ۱۳۴۸ با نهضت امام خمینی رحمت الله علیه آشنا شد و در قم با شهید موسوی دامغانی و شهید حاج سید حسن شاهچراغی ارتباط مستمر داشت. بعد از بازگشت از سربازی در دامغان، برای حفظ قرآن به محضر مرحوم آیت الله خزعلی که دوران تبعید خود را در این شهر می‌گذراند حاضر می‌شد و این جلسات انگیزه مبارزه را تقویت می‌نمود.

وی در جلساتی که به دور از چشم عوامل رژیم در منزل عالم مجاهد مرحوم حاج سید مسیح شاهچراغی برگزار می‌شد شرکت می‌نمود.

در روز شهادت شهید گردویی ایشان به همراه جمعی از طلاب و مردم انقلابی به طرف شهربانی حرکت کردند تا از وضعیت تعدادی از جوانان مومن و انقلابی روستای طزره که مورد ضرب وشتم عوامل شهربانی قرار گرفته و دستگیر شده بودند مطلع شوند.

حضور مستمر ایشان در تظاهرات‌های مردم دامغان علیه رژیم طاغوت و بیان جنایات رژیم بصورت کنایه ایی در منابر از دیگر فعالیت‌های انقلابی این روحانی مجاهد می‌باشد که بخاطر همین بارها مورد تهدید عوامل شهربانی قرار گرفته بود.

در دوران دفاع مقدس بلحاظ مسئولیتی که در عقیدتی سیاسی ژاندارمری داشت طی چند مرحله، در جمع رزمندگان در مناطق اسقرار نیروهای ژاندارمری در جبهه‌های جنوب و غرب کشور همچون: مریوان، نقده، صائین دژ، پیرانشهر، سلماس، سردشت، آبادان و…. حضور پیدا می‌کرد و در مجموع دارای بیش از ۶ ماه سابقه حضور در جبهه، در کارنامه ایثارگری وی به ثبت رسیده است.

حجت الاسلام والمسلمین خراسانی از سال ۱۳۵۴ به مدت ۱۶ سال به تدریس دروس ادبیات اشتغال یافت و طلبه‌های زیادی از جلسات درس وی بهره بردند. همچنین از سال ۱۳۵۵ش تبلیغ و منبر را آغاز نمود و یکی از خطباء صاحب نام دامغان شد و تا کنون به این امر خطیر مبادرت دارد.

فعالیت‌ها و مسئولیت‌های وی عبارتند از:

۱. همکاری با نهضت سوادآموزی در ابتدای تاسیس؛

۲. همکاری با دفتر حزب جمهوری اسلامی در دامغان؛

۳. مسئول دفتر تبلیغات زیر نظر امام جمعه محترم دامغان؛

۴. همکاری با ژاندارمری دامغان از سال ۱۳۵۹؛

۵. راه اندازی دفتر عقد و ازدواج از سال ۱۳۶۱ش؛

۶. مسئول عقیدتی سیاسی ژاندارمری دامغان از سال ۱۳۶۲؛

۷. رئیس سازمان تبلیغات اسلامی دامغان از سال ۱۳۶۲ به مدت ۶ سال؛

۸. مسئول عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی دامغان از سال ۱۳۷۸ به مدت ۵ سال؛

۹. مسئول عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی شاهرود از سال ۱۳۸۳ به مدت ۶ سال.

وی در سال ۱۳۸۹ بازنشسته شد و اکنون ساکن شاهرود می‌باشد.