احمدی، حسن (مدرّس نمونه، نویسنده)
تولد: 1322 ه. ش، دامغان
حسن احمدی پس از تحصیلات مقدماتی دوره کارشناسی، در سال 1345 ه. ش، دوره کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی رشته جنگل و مرتع را در دانشگاه تهران گذراند. در سال 1350 دوره کارشناسی ارشد فرسایش و رسوب را در دانشگاه بُردو فرانسه سپری کرد.
در سال 1353 مدرک دکترای آبخیزداری را با پایاننامه بررسی فرسایش در سرب و ارائه مدل جهت کنترل سیل از دانشگاه بردوی فرانسه دریافت کرد. آنگاه در مقاطع مختلف دانشگاهی به تدریس پرداخت. او حدود 25 طرح تحقیقاتی مختلف را به پایان رساند؛ از جمله: مقایسه پتانسیل رسوبدهی فرسایشهای بادی و آبی با استفاده از مدلهای MPSIAC و IRFR در حوزه آبخیز آبخشای کرمان؛ بررسی ویژگیهای اکولوژی جوامع گیاهی با توجه به واحدهای ژئومورفولوژی در منطقه چنار راهدار (استان فارس)؛ مقایسه سه روش مطالعه در منابع طبیعی و تعیین واحدهای برنامهریزی در حوزههای توجیهی اجرایی (حوزه بید و اسفراین)؛ ارزیابی کمّی بیابانزدایی در دشت آققلا جهت ارائه یک مدل منطقهای؛ منشأیابی رسوبات بادی در منطقه نرماشیر بم؛ طرح بررسی مرفولوژی ماسهزار دامغان؛ طرح مرتعداری منطقههای نورآباد ممسنی، گچساران، یاسوج؛ طرح مرتع و آبخیزداری منطقههای ماکو و نهاوند؛ بررسی تغییرات آب و هوایی طی دوره چهارم در ایران؛ مطالعه موردی مهارلو شیراز و دشت کویر (طرح مشترک با دانشگاه استراسبورگ فرانسه)؛ طرح مشارکت مردمی در مطالعه طراحی و تدوین مدیریت آب و خاک؛ ارائه مدل منطقهای به منظور تأثیر عوامل انسانی در بیابانزدایی؛ بررسی الگوی جریان حول اپیهای واقع در قوس رودخانه و بررسی بومشناسی حومه تهران برای برنامهریزی زیستمحیطی.
احمدی در همایشهای مختلف شرکت کرده است؛ از جمله: سمپوزیوم بینالمللی بیابانزدایی، افریقای جنوبی، سال 1381 ه. ش؛ هفدهمین همایش خاکشناسی تایلند، سال 1381 ه. ش؛ هجدهمین کنگره jornadasde fitosociologia، سال 1380 ه. ش، و همایش گروه ویژه Earsel در مورد سنجش از دور در کشورهای در حال توسعه، بلژیک، سال 1379 ه. ش.
آثار:
– 36 مقاله به زبان فارسی
– 14 مقاله به زبان انگلیسی
از تألیفات او کتاب زئومورفولوژی کاربردی، فرسایش آبی در دو جلد میباشد.
احمدی در سال 1382 شمسی استاد نمونه دانشگاه تهران معرفی شد. [1]
[1] – دانشنامه مشاهیر و مفاخر دامغان، ص 53